17 Οκτωβρίου 2021 1:05 πμ

Video Gallery

Ρημάξαν τα χωριά μας" Για κοίτα πως κατάντησαν ρημάδια τα χωριά μας αφού εξενιτεύτηκαν ...

 

“Ρημάξαν τα χωριά μας” Για κοίτα πως κατάντησαν ρημάδια τα χωριά μας αφού εξενιτεύτηκαν τα πιο πολλά παιδιά μας φύγαν τ’ αγόρια απ’ τα χωριά, φύγαν και τα κορίτσια ρημώσανε οι δρόμοι μας αδειάσανε τα σπίτια κλαίνε οι γέροι κλαίνε τα βάσανά τους που τώρα στα γεράματα τους φύγαν τα παιδιά τους Βαγγελιώ Χρηστιά Η τραγουδίστρια του δημοτικού μας τραγουδιού Βαγγελιώ Χρηστιά γεννήθηκε στη Δερσοβά Θυρρείου και μεγάλωσε στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας. Κατάγεται από την Ήπειρο και προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων. Ο πατέρας της ήταν και συγχρόνως τραγουδιστής και έτσι από μικρή πέρα από το κοπάδι ακολουθούσε και τον πατέρα της σε πανηγύρια και σε γάμους. Στα 28 της χρόνια ξεκίνησε τραγουδάει επαγγελματικά και το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το έκανε με τον επιτραπέζιο δίσκο «Γριά Τζαβέλενα» του Γιώργου Κόρρου. Έπειτα ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλους συνθέτες όπως: Κώστας Σούκας, Κώστας Πίτσος και Βασίλης Φωτίου. Μερικοί από τους δίσκους που έβγαλε είναι: «Μια φωλιά γεμάτη αγάπη», «Νοστάλγησα μωρέ παιδιά», «Μοιάζεις με μαγιού λουλούδι».

Στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχή μας, σας παρουσιάζουμε για μια ακόμα φορά ένα ένα τα χωριά του νέου Δήμου μας. Σήμερα παρουσιάζουμε από ψηλά την όμορφη Βόνιτσα ...

Στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχή μας, σας παρουσιάζουμε για μια ακόμα φορά ένα ένα τα χωριά του νέου Δήμου μας. Σήμερα παρουσιάζουμε από ψηλά την όμορφη Βόνιτσα που είναι και έδρα του Δήμου μας.