7 Φεβρουαρίου 2023 5:00 πμ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΟΛΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 1,1% ΣΕ ΕΡΓΟ ΑΞΙΑΣ 1.120,000,00€ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ

Με την 330/2002 απόφαση της οικονομικής επιτροπής Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , αποφασίστηκε να εγκριθούν τα πρακτικά για τη σύναψη σύμβασης ποσού 1.120.000 € με έκπτωση μόλις 1,1%, δηλαδή έκπτωση μόλις 12.320 € που αφορούσε την αποκατάσταση του κοινωνικού -οικονομικού κέντρου Πλαγιάς.
Πρόκειται για υπερκοστολογημενη μελέτη αν διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για ανακαίνιση υπάρχοντος κτιρίου 300m2 και όχι νέα κατασκευή για ποσό των 1.120.000€ που αντιστοιχεί σε 3.700€/m2.
Προειδοποιήσαμε τον κύριο δήμαρχο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς (ανήκει στο δημόσιο και όχι στο Δήμο) , δεν υπάρχει

Φωτο από την εφημερίδα Αιχμή

οικοδομική άδεια και υπάρχουν πολλές άλλες πλημμέλειες , δεν μας άκουσε .

Αναγκαζόμαστε λόγω του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον να επιδιώξουμε τη νόμιμη ανάθεση του έργου, κάτι που θέλουμε να γίνει με νόμιμο τρόπο.
Στον διαγωνισμό υπήρξε μόνο ένας ακόμη συμμετέχων με έκπτωση 20,4% ο οποίος λόγω περιορισμένων τεχνικών κριτηρίων αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό.
Καλέσαμε τον κ . Αποστολακη να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να τον επαναδημοπρατησει μετά την διασφάλιση της νομιμότητας δεν το έκανε ούτε αυτό για τους δικούς του λόγους …
Η χρηματοδότηση αυτή προήλθε από χρήματα της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς το έργο αυτό να έχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Η διακήρυξη του έργου περιλάμβανε συγκεκριμένα τεχνικά κριτήρια που περιόριζαν τον διαγωνισμό σε έναν μόνο συμμετέχοντα που πληρούσε τα κριτήρια που απαιτούνται από την προκήρυξη.
Καλούμε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρει θέση για αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, καθώς είναι χρήματα από το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλου που υπάρχει ανάγκη .
Συμβάσεις Διαγωνισμών- αναθέσεων με το άρθρο 32 παρ 2γ του Ν 4412/16 που γίνονται σε μερίδα εργολάβων (που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, και στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας, ) κατά τύχη …. με ποσοστά έκπτωσης από 1 έως 5%, από λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, δεν συνάδουν με τον αξιακό μας κώδικα .
Για το Κύμα Αλλαγής
Κασόλας Θανάσης.