7 Δεκεμβρίου 2023 7:00 πμ

Συλλαλητήριο για την δημόσια υγεία στο Αγρίνιο

Εξι χρόνια μετά την μεγάλη κινητοποίηση που είχε γίνει στο Αγρίνιο, ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Αγρινίου, σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου, φορείς και πολίτες συμμετέχουν σε νέο συλλαλητήριο, με την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα να παραμένει οριακή και σχεδόν απαράλλαχτη με τότε.

Απο τους θανάτους στην ΜΕΘ Covid, μέχρι τις κλινικές αιχμής που δεν μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα εφημεριών , με αποκορύφωμα την πρόσφατη ανακοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου γίνεται λόγος για διάλυση της χειρουργικής κλινικής και κατάρρευση ιατρών από τις συνεχόμενες εφημερίες και τα «εντέλλεσθε» για την κάλυψη αναγκών, η κατάσταση δείχνει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Την ίδια στιγμή οι ανακοινώσεις περί επικείμενης επίσκεψης της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα μέσα στον Ιούλιο, δεν επαληθεύονται.

Μπροστά σε όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, οι νοσοκομειακοί ιατροί, το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο και το Εργατικό Κέντρο, προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο. Στη συγκέντρωση έχουν δηλώσει συμμετοχή και συμπαράσταση, σωματεία και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση, λαμβάνοντας υπόψιν και το χρόνο τέλεσης και τις υψηλές θερμοκρασίες, μάλλον δεν είναι και τόσο ικανοποιητική.

Παρίστανται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του Αγρινίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στην συγκέντρωση θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Μεσολογγίου, από το Νομαρχιακό τμήμα Αιτωλοακαρνανίας ΑΔΕΔΥ, από το Εργατικό κέντρο Μεσολογγίου, από το Εργατικό κέντρο Αγρινίου, από το διορισμένο Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου και τον Αγροτικό Σύλλογο Κατούνας.

Κεντρικός ομιλητής, είναι ο Μάκης Αραβανής, πρόεδρος του Δ.Σ. των νοσοκομειακών ιατρών της Αιτωλοακαρνανίας αναφέροντας μεταξύ άλλων οτι η υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού οδηγεί τους υγειονομικούς στα όρια της κατάρρευσης.

https://www.agriniopress.gr/