23 Μαΐου 2024 4:30 μμ
Search

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά ο Παύλος Πολάκης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Και επίσημα πίσω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ο Παύλος Πολάκης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, σήμερα, είχε διαφανεί η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καθώς είπε πως μπορεί να επανεκτιμηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη με την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη, μπορεί να επανεξεταστεί η απόφαση που έχει ληφθεί και εφόσον υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Ας σημειωθεί ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Μιχάλης Χαιρετάκης ανακοίνωσε γραπτά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί».

https://www.reader.gr/

 

Ο Μιχάλης Χαιρετάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Λίγες ώρες μετά την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη προς Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χαιρετάκης, ο άνθρωπος για τον οποίο ξέσπασε κρίση ανάμεσά τους, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Χαιρετάκη έρχεται λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.  Μια απόφαση που, όπως σημειώνει, θέλει να συμβάλει στην «ηρεμία και ομοψυχία» για το μεγάλο διακύβευμα της νίκης ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Η ανακοίνωση του Μανώλη Χαιρετάκη

Δήλωση απόσυρση της υποψηφιότητας μου.

«Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα, την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια, αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο, ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου, η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή. Να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από τη μη υποψηφιότητα μου. Να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Χαιρετάκης.

Η κρίση ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη για Χαιρετάκη

Ήταν λίγο μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ που ο Παύλος Πολάκης είχε εκφράσει την οργή του για την απουσία του ονόματος του φίλου του Μιχάλη Χαιρετάκη. Είχε μάλιστα απειλήσει με αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «μέχρι να διορθωθεί το «λάθος»». Να συμπεριληφθεί δηλαδή στα ονόματα και αυτό του Μιχάλη Χαιρετάκη.

Με διαρροή από την Κουμουνδούρου, είχε δοθεί απάντηση στον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις συλλογικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές. Και την τελική απόφαση για την κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον Παύλο Πολάκη να απειλεί με απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν πως «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Μετά την αναδίπλωση του Παύλου Πολάκη, οι δύο πλευρές είχαν θεωρήσει ότι η κρίση που είχε προκύψει με αφορμή τον Μιχάλη Χαιρετάκη είχε λήξει.

https://www.in.gr/