28 Νοεμβρίου 2022 5:28 μμ

ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ: Γιορτάζει ο Άγιος ιερομάρτυρας Βλάσιος ο εξ Ακαρνανίας 6-7 Ιουλίου 2022

Αύριο Πέμπτη  7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρα Βλασίου του Ακαρνανος, και των έξι Συμμαρτύρων Του, που έζησαν και μαρτυρικά τελείωσαν τον επίγειο βίο Τους, στα Σκλάβαινα Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας. Σήμερα Τετάρτη το απόγευμα ο εσπερινός.

Η εμφάνιση του ίδιου του Αγίου, μας έδωσε πληροφορίες για την ζωή, το μαρτύριο, αλλά και την εύρεση των ιερών λειψάνων Τούς στην περιοχή των Σκλαβαίνων.

Ο μακαριστός γέροντας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κατσαμπίρης, με καταγωγή από τα Σκλάβαινα, ήταν αυτός που ανάδειξε τον Άγιο Βλάσιο στον ορθόδοξο κόσμο και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επίσημη Αγιοποίηση Του, μαζί με τους Συμμάρτυρές Του.

Επι Αρχιερατίας του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, έγινε η επίσημη αγιοκατάταξη των Αγίων, και πλέον η επίσημη εορτή Τους καθορίζεται στις 7 Ιουλίου κάθε έτους.

Ο πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος Αναστάσιος Σπυρόπουλος, πρόσφατα εξέδωσε την πλήρη ακολουθία ( Εσπερινών, Όρθρου, Θ. Λειτουργίας και του Παρακλητικού κανόνα, αλλά, και την ακολουθία της Ευρέσεως και Ανακομιδής των ιερών Τους Λειψάνων) προς λειτουργική χρήση, αλλά και ως βιβλίο  χρήσιμο για κάθε Χριστιανό, αφού περιέχει προσευχές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η όλη προσπάθεια αυτής της έκδοσης, ήταν υπό τις ευλογίες του μακαριστού ποιμενάρχου μας κυρού Κοσμά, που ο ίδιος έχει προλογίσει την Ιερά ακολουθία, και ευλογήσει την όλη προσπάθεια.

Την Ιερά ακολουθία μπορεί κάποιος να την προμηθευτή από τον π. Αναστάσιο Σπυρόπουλο εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα Κυψέλης – Σφήνας – Αγρινίου ( 6944977555), από τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου (26430 41220) και από το βιβλιοπωλείο του κ. Νεκταρίου Παναγόπουλου (210 3224819 ) στην Αθήνα.

Κατά την εορτή του Αγίου 6 & 7 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Βλασίου στα Σκλάβαινα θα υπάρχουν ιερές ακολουθίες και εικόνες των Αγίων.

Αξίζει όλοι Μας να συμβάλουμε στην τιμή των Αγίων και να ζητήσουμε τις πρεσβείες Τους.