14 Ιανουάριος 2025 1:50 πμ
Search

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων (φωτο)

Σε εξέλιξη και στο Αγρίνιο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την επιλογή από την βάση και τους φίλους του κόμματος των 35 εκ των 42 προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στις 08:00 άνοιξαν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ.

Στο Αγρίνιο προς ώρας η συμμετοχή κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ αρκετοί επιλέγουν την διαδικτυακή ψήφο. Από τη Δυτική Ελλάδα εκλέγονται τρεις ενώ έναν σταυρό μπορούν να βάλουν όσοι ψηφίσουν.

syriza (1)

Σε αυτή την διαδικασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν σήμερα στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

syriza (4)

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

syriza (2)

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Οι υποψήφιοι στη Δυτική Ελλάδα 

screenshot 2 6 1

Αργά σήμερα το βράδυ, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 35 υποψηφίων που προκρίνονται για την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο, με την Κουμουνδούρου να προσανατολίζεται στο να μη δημοσιοποιήσει την ακριβή σταυροδοσία, καθώς οι υποψήφιοι ψηφίζονται ανά γεωγραφική περιφέρεια, σύμφωνα με το protothema.gr

Τα εκλογικά κέντρα στην Αιτωλοακαρνανία 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΩΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΤΙΑΙΩΝ – ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ)

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΤΕΣ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ (ΓΑΒΑΛΟΥ), ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΓΑΒΑΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΆΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΝΙΤΣΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑ , ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ (ΟΡ. ΒΑΛΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΙΝΙΑΔΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Δημαρχείο ΑΣΤΑΚΟΥ

 

https://www.agriniopress.gr