30 Νοεμβρίου 2023 12:33 μμ

Προκάλεσε αίσθηση στο Μεσολόγγι ο Μητροπολίτης με την «απόλυση από άμβωνος» ιεροψάλτη

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στους πιστούς της ενορίας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου η ενέργεια του Μητροπολίτη Δαμασκηνού να «αποπέμψει από άμβωνος» τον πρωτοψάλτη, Χρήστο Απέργη σύμφωνα με δημοσίευμα του messologhinews.gr.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Απέργη για την «μέχρι σήμερα πολυετή και πολύκαρπη» διακονία του στο Αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής.

Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εκφράζοντάς του παράλληλα τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας και ανακοίνωσε, ότι θα εκκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού.

Όπως αναφέρει το messolonghinews.gr θεωρήθηκε από τους πιστούς ότι ο Χρήστος Απέργης υπέβαλλε την παραίτησή του. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Όταν, ο κ. Απέργης κατάλαβε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, «προς τι» οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δεσπότη, κυριολεκτικά «άνοιξε η γη να τον καταπιεί».

Ταυτόχρονα, πολλοί είναι οι ενορίτες της Αγίας Παρασκευής που έμειναν άναυδοι, αφού ο κ. Απέργης εκτελούσε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, στο αναλόγιο του Ναού, καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

https://www.agrinionews.gr/