7 Φεβρουαρίου 2023 4:06 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από κατολίσθηση

Χάος από το μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις των οδηγών για Αθήνα.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην νέα Eθνική Αθηνών- Κορίνθου, καθώς επικρατεί τις τελευταίες ώρες έχει διαμορφωθεί απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε πτώση βράχων, στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων, με αποτέλεσμα η Οδός να κλείσει, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.

Ωστόσο, σε αυτό το κομμάτι έχουν διαμορφωθεί ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» εργαζόμενοι σε ΙΧ, επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών με τροφοδοσία και όχι μόνο και όποιος επέλεξε να χρησιμοποιήσει το δρόμο.

Τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ κατά διαστήματα ακινητοποιούνται. Ως εκ τούτου χρειάζεται τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος για να φτάσει κανείς στην πρωτεύουσα.

Αναγνώστρια της «Εφ.Συν.» επικοινώνησε για να καταγγείλει την παντελή αδυναμία των αρχών να διαχειριστούν τα προβλήματα, καθώς και την αδιαφορία της αστυνομίας να βοηθήσει τους πολίτες. Όπως ανέφερε η ίδια, που έχει εγκλωβιστεί εδώ και ώρες στην εθνική οδό μετά τις κατολισθήσεις, οι αρχές κατεύθυναν τους οδηγούς προς την παλιά εθνική οδό, με τους τελευταίους να διαπιστώνουν ότι και αυτή ήταν κλειστή από την αστυνομία.

Χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να μετακινηθούν εκεί και όπως καταγγέλλει επί μία ώρα αναμονής στο σημείο όπου η αστυνομία έκλεισε το δρόμο οι πολίτες δεν λάμβαναν καμία απάντηση στα ερώτημά τους σχετικά με το λόγο κλεισίματος της κυκλοφορίας και στην παλιά εθνική.

Έτσι, επικρατεί ένα γενικό αλαλούμ με τους οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες στο δρόμο και την αστυνομία να μην ενδιαφέρεται να διευκρινίσει τι συμβαίνει ώστε τους καθησυχάσει μετά από την ταλαιπωρία που έχουν περάσει.

Σταμάτησε το τρένο στην Κινέτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1321, που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Κιάτο, έχει σταματήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κινέτα, με εντολή του ΟΣΕ και κατόπιν αστυνομικών μέτρων, λόγω των εργασιών απομάκρυνση του βράχου από το οδόστρωμα στο ύψος των Μεγάρων.

Στο μεταξύ, στο σημείο της κατολίσθησης βρίσκονται ειδικοί και συνεργεία για την απομάκρυνση του βράχου από το οδόστρωμα και την μελέτη του φαινομένου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας οδού, οι μηχανικοί της προσπαθούν να σταθεροποιηθούν τα πρανή στον βράχο της Κακιάς Σκάλας και να ξανανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα της Ολυμπίας οδού. Περίπου στη μία το μεσημέρι που δόθηκε η δυνατότητα από την κυκλοφορία καθαρίστηκαν ορισμένα από τα πρανή που ήταν έτοιμα να πέσουν στον δρόμο.

«Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου. Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου» σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.

https://www.efsyn.gr/