2 Οκτωβρίου 2022 3:21 μμ

Ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας: Εξόρμηση στο Φαράγγι Νήσσας – Ιαματικά Λουτρά Αγίου Βάρβαρου Τρύφου – Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ιαματικές Πηγές Τρύφου
Σημείο εκκίνησης το γεφυράκι στην κεντρική οδό προς Βόνιτσα λίγο έξω από το Λουτράκι που χύνεται το ποτάμι στις 8 το πρωί. 
Την Κυριακή 04.09.22 (κρατείστε την ημερομηνία) ο ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο φαράγγι της Νήσσας.
Παιδιά….η διαδρομή είναι μαγευτική…ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ….πραγματοποιείται όλη μέσα στο φαράγγι και η πορεία μέχρι να φτάσουμε στον καταρράκτη όπου θα κολυμπήσουμε γίνεται κυρίως μέσα στην κοίτη του ποταμού Αλευρά (όπως λέγεται από τους ντόπιους)!!
Μέχρι τον καταρράκτη θα χρειαστούμε περίπου 3 ωρες χαλαρό περπάτημα!!
Τι σημαίνει αυτό;;;
Χρειάζονται 2 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια για να γίνει η αλλαγή όταν τελειώσει η πορεία! Για το ποτάμι φέρτε αυτά που πάτε στο χωράφι όταν θέλετε να σκαλίσετε τις πατάτες σας!
Απαραίτητα μαζί σας και το μαγιό σας! Για όποιον το ξεχάσει δε νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα, ο σύλλογος μας είναι ανοιχτός σε όλες τις προκλήσεις!!
Η διαδρομή είναι πανεύκολη μπορεί να την κάνει κ η κουτσή Μαρία (έχει ήδη κλείσει θέση όταν έμαθε πως είμαι αρχηγός)!!
Για να ανέβουμε κ να κατέβουμε θα χρειαστούμε περίπου 6 ώρες μαζί με τις στάσεις για φωτογραφίες κ το μπάνιο…!! Ετοιμαστείτε να αλλάξετε εικόνα προφίλ κ εξωφύλλου…το τοπίο ενδείκνυται για φωτογράφιση. Εάν ποτέ παντρευτώ εδώ θα ερθω για τις γαμήλιες φωτογραφίες (σας δίνω ιδέες τώρα, το ξέρω)!!

Στη διαδρομή θα μας συνοδεύει το κελάρυσμα του ποταμού! Σας λέω δεν υπάρχει πιο όμορφος ήχος από αυτόν τον σημερινό! Το ποτάμι πάντα βρίσκει τρόπο να πάει εκεί που θέλει. Τη ροή του δεν μπορεί τίποτα κ κανείς να τη σταματήσει!
Σας θυμίζει κάτι από τη ζωή αυτό;;;
Λοιπόν δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνό μου : 6986928561… όχι ακατάλληλες ώρες, έτσι; Μη βγείτε δηλαδή για τα τσίπουρά σας κ κατά τις 03::00 τα ξημερώματα θυμηθείτε πως δεν με έχετε ενημερώσει για τη συμμετοχή σας…και αρχίσετε τα τηλέφωνα, είμαι κ κάποιας ηλικίας πια!!!
Προαπαιτούμενο για να σας δεχτώ είναι η καλή σας διάθεση!
Εάν δεν υπάρχει, μην μπείτε στον κόπο να με καλέσετε!
Μετά την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ μας πεζοπορία θα έχουμε κ χρόνο για φαγητό στη γενέτειρά μου, την εξίσου πανέμορφη ΒΟΝΙΤΣΑ!!
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας
Αλεξάνδρα Χασακή