20 Ιουλίου 2024 10:39 πμ
Search

Μια τρελή κι απίθανη…συνεννόηση στον ΕΦΚΑ

Τα πολλά ευτράπελα που μπορούν να διηγηθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι αναμένουν την πρώτη τους σύνταξη δεν έχουν λείψει ποτέ.

Δεν λείπουν ούτε και στην εποχή του Πιερρακάκη με τις εφαρμογές, τις πλατφόρμες και την διαφημισμένη ψηφιοποίηση. Κι αυτό συμβαίνει διότι είναι θέμα συχνά ανθρώπων κι όχι προγραμμάτων. Ή μάλλον είναι θέμα παλιών συνηθειών που θέλουν πολύ σπρώξιμο για να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν.

Φίλος της στήλης μας έλεγε ότι έχοντας καταθέσει εδώ και δύο μήνες τα ένσημά του στον ΕΦΚΑ Μεσολογγίου περίμενε τις εξελίξεις. Η περίπτωσή του ήταν από εκείνες που θέλουν “μέτρημα” γιατί είχε και ΤΕΒΕ και ΙΚΑ και τα παλιά ένσημα στις πατροπαράδοτες καρτέλες έπρεπε να μετρηθούν.

Όταν, λοιπόν, κάποια στιγμή θέλησε να ενημερωθεί πού βρίσκεται η υπόθεσή του, πήγε στον ΕΦΚΑ Μεσολογγίου και ρώτησε, όπου του είπαν ότι όλα είναι καλά, έχουν μετρηθεί τα πάντα.

“Ναι, και τώρα τι κάνουμε;”, ρώτησε. Του απάντησαν ότι περιμένουν να τους τα ζητήσουν από το Αγρίνιο όπου γίνεται η απόδοση συντάξεων.

Του φάνηκε περίεργο αλλά είπε να πάει και στο Αγρίνιο να δει τι συμβαίνει. Εκεί, όμως, του είπαν “δεν τα έχουμε”! Αφού πήρε μια τρομάρα, φοβούμενος μην τυχόν και του έχουν χάσει τα ένσημα, ρώτησε τι εννοούν. Με κατάπληξη άκουσε να του λένε ότι περιμένουν σήμα από Μεσολόγγι ότι όλα είναι ο.κ.! Με άλλα λόγια, ο ένας περίμενε τον άλλο.

“Μα αυτοί περιμένουν να τους τα ζητήσετε εσείς! Τους είπα να τα πάρω να τα φέρω εγώ και μου είπαν ότι πρέπει να έρθουν υπηρεσιακά, με σήμανση από ΕΛΤΑ κλπ!”, απάντησε…

Ε, να μην τα πολυλογούμε, μετά την παρέμβαση του ίδιου του ασφαλισμένου και υποψήφιου συνταξιούχου, κάπως οι υπηρεσίες κατάλαβαν ότι πρέπει να…παρθούν τηλέφωνο μεταξύ τους και το θέμα αναμένεται κάπως να ξεκολλήσει!

Μοιάζει αστεία η υπόθεση αλλά για τον ίδιο τον πολίτη δεν είναι. Έχει ρίξει γενικώς πολύ τρέξιμο για την υπόθεσή του, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και το ερώτημα είναι “γιατί;”.

Τι χρειάζεται για να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός σε τέτοια ζητήματα;

Έλα ντε, άντε να το βρει ο Πιερρακάκης αυτό…

Εφημερίδα «Συνείδηση»