20 Ιουλίου 2024 9:02 πμ
Search

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Με την μεγάλη χορευτική παρέλαση ξεκίνησε την  Κυριακή 20 Αυγούστου 2023,, το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου.  Ακολούθησε στις 9:00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας, η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, ο Χορός των Εθνών (Χορογραφία Αλεξάνδρα Μπούρα), η κήρυξη έναρξης από τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, και δεκάλεπτη αντιπροσωπευτική εμφάνιση των συγκροτημάτων.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη διοργάνωση 8 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα (Γεωργία – Georgia “Chela”, Iαπωνία – Japan “Makoto Juku”, Ινδία – India “Shivam Nrutya Cultural Academy”, Ινδονησία – Indonesia “Listra Unpar”, Κολομβία – Colombia “Creadanza”, Μεξικό – Mexico “Ballet Folclorico Maya”, Ουκρανία – Ukraine “Χορευτικό του Ιδρύματος Μπούμπουρα”, Χιλή – Chile “Tupa Marka”), 2 ελληνικά (Μορφωτικός Σύλλογος «Η Όρεστις» Άργους Ορεστικού, Ένωση Ποντίων Πιερίας) και 4 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους (Ορφέας, Νέα Χορωδία, Απόλλων Καρυάς, Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας).

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν ακόμη οι Μαζορέττες των Σχολών Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη και Αλεξάνδρας Μπούρα μαζί με το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, ενώ για πρώτη φορά θα κάνει την εμφάνισή του στην κεντρική αγορά της πόλης της Λευκάδας, κατά μήκος της οποίας θα γίνει η παρέλαση, ο νεοσύστατος Ιππικός Όμιλος Λευκάδας «Κένταυρος».

Για την ομαλή διεξαγωγή της χορευτικής παρέλασης του Φεστιβάλ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας (Δες εδώ αναλυτικά).

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας