28 Νοεμβρίου 2022 6:18 μμ

Με μαζικότητα η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο (video-φωτο)

Από μαζικότητα χαρακτηρίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Αγρίνιο η συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εκατοντάδων απεργών. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των σχολικών καθαριστριών, των σχολικών τροχονόμων, αγροτών που ανέβασαν και τρακτέρ στην πλατεία κλπ.

Δεδομένη η αγωνία όλων για το κύμα ακρίβειας που «σαρώνει» την αγορά και τα νοικοκυριά, ζητώντας μέτρα στήριξης

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’Βαθμιας Αγρινίου – Θέρμου, Μάρθα Σαράκη, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Βαγγέλης Τσούκας, ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην Avramar, Θεόδωρος Κοτσιλέρης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, Γιώργος Δημητρουλής, η πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλοακαρνανίας, Ελένη Ντόκα, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτριος Τσάμης.

Εκ μέρους του διορισμένου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου χαιρέτισε ο Κώστας Γιαννόπουλος. Τέλος, χαιρετισμούς έκαναν ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Μάκης Αραβανής, όπως και η εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Νίκη Μπερερή.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, που ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας «εκβιαστικές προσπάθειες» εργοδοτών, ώστε να αποτραπούν εργαζόμενοι από το να απεργήσουν. Το πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο της ομιλίας του κ. Ντουντούμη εντάσσονταν στα πλαίσια που έχει θέσει το ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία του κ. Ντουντούμη, ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες, όπως και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Με τη σημερινή μας πετυχημένη απεργιακή μάχη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα γενικού ξεσηκωμού, να πολλαπλασιαστούν οι διεκδικήσεις μας με κάθε τρόπο το επόμενο διάστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μερικά από τα αιτήματα που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αγρινίου:

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους».