7 Φεβρουαρίου 2023 4:43 πμ

ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με ένα πλούσιο βιογραφικό όχι μόνο σε επίπεδο σπουδών και κατάρτισης, αλλά και επαγγελματικής δραστηριότητας θα διεκδικήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Κατ΄αρχάς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει αποφοιτήσει από Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εκπαιδευτικής Τεχνολογία και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων του ΕΚΠΑ

Από κει και πέρα έχει εργαστεί ως καθηγητής Μαθηματικών μέσης εκπαίδευσης σε φροντιστήριο στο Μεσολόγγι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, έχει κάνει πρακτική άσκηση στο πλαίσιο φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στη Διεύθυνση Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, από το 2001 έως το 2003 ήταν δόκιμος Δημόσιος Υπάλληλος στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΙΔ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αργότερα διετέλεσε Εισηγητής στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης της Περιφέρειας Αττικής. Από το 2006 ως το 2011 ήταν Προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, από το 2011 ως το 2014 Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων (πλέον Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και για τον επόμενο χρόνο ήταν Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Κεντρικού Τομέα & Δυτικής Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Από το 2015 και μετά βρέθηκε στο πλάι του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε καίριες θέσεις. Μέχρι το 2016 ήταν Προϊστάμενος του Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Από το 2016 μέχρι το 2019 ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και από τότε μέχρι σήμερα είναι συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον από το 2004 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά όργανα που σχετίζονται με την διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων, με την Διοικητική Ανασυγκρότηση της χώρας, με την Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, με την διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας, με την Πολιτική Προστασία, με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος συνεδρίων.

Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με Υπουργούς τις Όλγα Γεροβασίλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου συνέβαλε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

Στη δημιουργία σύγχρονων Ψηφιακών Οργανογραμμάτων και Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας στα Υπουργεία και άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Στην εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια λογική των ρουσφετολογικών μετατάξεων και αποσπάσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην εφαρμογή του συστήματος επιλογής προϊσταμένων στα Υπουργεία με αξιοκρατικά κριτήρια και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του ΝΣΚ στα Συμβούλια Επιλογής.

Στην καθιέρωση του ετήσιου και πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των φορέων του Δημοσίου.

Στη δημιουργία του κανόνα 1:1 στο λόγο προσλήψεων / αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, που άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις χιλιάδων μονίμων καθηγητών στην εκπαίδευση και χιλιάδων γιατρών και άλλων εργαζομένων στο ΕΣΥ μετά από πολλά χρόνια.

Στην αποκατάσταση χρόνιων αδικιών όπως η μονιμοποίηση 3.200 πυροσβεστών που εκκρεμούσε ο διορισμός τους επί χρόνια, τη σύσταση περίπου 9.000 μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα των Δήμων κ.α.

Την ίδια περίοδο, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» (ΕΣΠΑ 2014-2020), υπήρξε υπεύθυνος για την ένταξη και υλοποίηση πολλών έργων με γνώμονα την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

Συνεπώς όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και γενικά στην Διοίκηση προφανώς θα είναι πολύ χρήσιμη για την Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα για την γενέτερά του το Μεσολόγγι, που έχει ανάγκη από τέτοιες φωνές στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

https://www.aixmi-news.gr/