15 Ιουνίου 2024 1:07 μμ
Search

Κατούνα: Βρήκε τσάντα με χιλιάδες ευρω και την παρέδωσε στο Α.Τ. Κατούνας

Όταν η ανθρωπιά και η τιμιότητα έχουν πρόσωπο.

Μας έβαλε τα γυαλιά σε όλους ο Βαγγέλης Ρόζος η πιο γνώριμη φιγούρα της πλατείας μας, ένας φτωχός, άνεργος άνθρωπος με πολλά προβλήματα.
Κάθε μέρα τον Βαγγέλη τον συναντάς από τραπέζι σε τραπέζι στην πλατεία της  Κατούνας , Πολλοί τον κακοχαρακτηρίζουν, οι πιο πολλοί του συμπαραστέκονται.
Αυτός ο Άνθρωπος έκανε μια κίνηση που στις μέρες μας σπανίζει και ξάφνιασε ευχάριστα όλη την περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη χτες το βράδυ στην πλατεία της Κατούνας όπου μια οικογένεια είχε τραπέζι σε γνωστή ταβέρνα της Κατούνας καθώς υποδέχθηκε τον αδελφό τους που ήρθε από  την Αγγλία.
Φεύγοντας από το χωριό μετά το φαγητό , αργά την νύχτα ξέχασαν την τσάντα τους στην πλατεία η οποία περιείχε μέσα πάνω από 4000 ευρώ. Ο Βαγγέλης σαν ο άνθρωπος της πλατείας όπως είπαμε και πριν,  βρήκε την τσάντα και χωρίς να διστάσει λεπτό πήγε όλη νύχτα στο ΑΤ Κατούνας και την παρέδωσε. Σήμερα το πρωί οι άνθρωποι επέστρεψαν στην Κατούνα αναστατωμένοι και την αναζητούσαν , περισσότερο για τα πολύτιμα χαρτιά όπως έλεγαν. Πήγαν στο ΑΤ Κατούνας που τους ενημέρωσαν πως η τσάντα παραδόθηκε από τον Βαγγέλη. Ευχαρίστησαν τα εν υπηρεσία όργανα της τάξης και στη συνέχεια έψαξαν και βρήκαν τον Βαγγέλη της πλατείας.
Με μεγάλη χαρά τον αγκάλιαζαν όλοι από την παρέα με δάκρυα στα μάτια μόλις τον αντίκρυσαν και αυτός έλεγε πως εγώ είμαι τίμιος και δεν θα μπορούσα να πάρω τα χρήματα. Στην συνέχεια για την πράξη του του έδωσαν ένα καλό ποσό και του αγόρασαν διάφορα πράγματα.
Τελικά ο Βαγγέλης της πλατείας της Κατούνας μας έβαλε τα γυαλιά σε όλους , σε δύσκολες εποχές.

Η Κοινωνία μας έχει ανάγκη από πολλούς Βαγγέληδες απλούς ,ταπεινούς, έντιμους και πολλές φορές καταφρονεμένους. 

Ένα μεγάλο μπράβο για την ενέργεια αυτή.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ