17 Μαΐου 2022 1:49 μμ

ΚΑΤΟΥΝΑ- Δήμος ακτιου-βονιτσας : Πάσχα 2022 και τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ σφαγεία ερμητικά κλειστά. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν κάποιοι;

Ήρθε το Πάσχα 2022  αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για  τα σφαγεία της  Κατούνας και ούτε ασχολείται κανένας πλέον. Απλά όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας τα σφράγισαν καλύτερα έτσι ώστε να μην μπορούμε να μπούμε μέσα και δημοσιεύουμε την κατάντια του τόπου μας. 

Στην περιοχή σχεδόν μόνο η κτηνοτροφία έχει απομείνει πια, και είναι ένας τομέας δυναμικός.

Που είναι αυτοί που μας έλεγαν πως αν δεν ανοίξουν τα σφαγεία θα παραιτηθούν; 

Στις προηγούμενες εκλογές μάλιστα μας παρουσίαζαν ιδιώτες για ενοικίαση κλπ  και πως όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία τους. Που είναι οι επενδυτές, οι επιχειρηματίες που θα τα αγόραζαν να τα θέσουν σε λειτουργία, πολλά ονόματα μας πάσαραν στην τοπική κοινωνία τελευταία.

Τουλάχιστον δεν έχουν το θάρρος και να εξηγήσουν σε αυτούς που έταζαν τι μέλλει γενέσθαι.

Τα Σφαγεία έδιναν μεροκάματο σε 10 οικογένειες της περιοχής μας τουλάχιστον και έσοδα στο δήμο.

Όλοι ήμασταν σίγουροι τι τρώγαμε, ΣΗΜΕΡΑ όμως; Άλλωστε γι’ αυτό έχει μειωθεί και η ζήτηση διότι δεν υπάρχει η υγειονομική σφραγίδα

Το κόστος των κτηνοτρόφων η επαγγελματιών έχει αυξηθεί μιας και τρέχουν χιλιόμετρα στα σφαγεία άλλων περιοχών.

Τέτοια εποχή υπήρχε μεγάλος συνωστισμός στα σφαγεία της Κατούνας, ουρές τα φορτηγά από πολλές περιοχές που ήταν γεμάτα αρνιά, γουρούνια και άλλα ζώα για σφάξιμο.

Όσο παραμένουν κλειστά το κόστος επαναλειτουργίας μεγαλώνει.

Όλοι εναπόθεσαν τις ελπίδες για επαναλειτουργία των σφαγείων, στο νέο Καλλικρατικό δήμο Ακτίου – Βόνιτσας που ήταν η ταφόπλακα μετα την απαγόρευση της καπνοκαλλιέργειας  για το όμορφο χωριό μας.
* Στο Νέο Δήμο που θα ήταν καλύτερα για όλους, έτσι μας έλεγαν, αν και επί της ουσίας δεν μας ρώτησε κανένας και ήταν ότι χειρότερο για το Δήμο Μεδεώνος σε όλους τους τομείς. Αν εξαιρέσεις  μερικούς “επαγγελματίες”. 
Στις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων το ζήτημα των σφαγείων ήταν προτεραιότητα και από τα προβλήματα που θα έβλεπαν με σοβαρότητα όλοι οι συνδυασμοί που κατέβαιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον νέο Καλλικρατικό δήμο με την άστοχη ονομασία Ακτίου-Βόνιτσας. Μιας και εξαιρεί τα χωριά τα δικά μας, τα χωριά του Ξηρομέρου. Δώσανε σημασία στο Άκτιο της Κλεοπάτρας με τη ναυμαχία του εμφυλίου των Ρωμαίων. (Η Ναυμαχία του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) ήταν ναυτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Οκταβιανό από τη μια πλευρά και τον Μάρκο Αντώνιο και το ναυτικό της Κλεοπάτρας από την άλλη, που έγινε στο Άκτιο, λίγο έξω από τη σημερινή πόλη της Πρέβεζας. Η ναυμαχία ήταν συνέπεια του εμφύλιου πόλεμου ανάμεσα στον Γάιο Οκτάβιο και τον Μάρκο Αντώνιο, που διεκδικούσαν, μετά τη δολοφονία του Καίσαρα, την εξουσία στο απέραντο κράτος της Ρώμης. Τελείωσε με την ήττα του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας και τη διαφυγή τους). Επίσης είχαν στόχο να περάσει το Αεροδρόμιο του Ακτίου  στην Βόνιτσα κάτι που φυσικά δεν το κατάφεραν, γιατί παντού λέγεται και γράφεται Αεροδρόμιο Ακτίου – Πρέβεζας και πουθενά Αιτωλοακαρνίας ή Βόνιτσας.  Όλα τελικά ήταν για εσωτερική κατανάλωση. 

Τα πρόβατα περνούν απέξω όχι απο μέσα
Το άρθρο αυτό το αναδημοσιεύουμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για να θυμίζουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.
Ερώτημα που μένει αναπάντητο σε όλους.
Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν κάποιοι;
Πάντως όχι της Κατούνας και της Ενότητας Μεδεώνος
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ