2 Οκτωβρίου 2022 3:53 μμ

ΚΑΤΟΥΝΑ: Η είδηση του θανάτου του Ιερέως Γεώργιου Λαζούρα 41 ετών σόκαρε την Κατούνα και όλη την Αιτωλοακαρνανία (βίντεο)

Στον άγιο Γεώργιο Βελαώρας μετα την Θεία Λειτουργία

ο Πατήρ Γεώργιος Λαζούρας το 2020

Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Λαζούρας

Σοκ προκάλεσε σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στην Κατούνα η είδηση του θανάτου του σεμνού και καλοσυνάτου ιερέως Αθανασίου Λαζούρα που έφυγε σε ηλικία 41 ετών πατέρας 2 ανήλικων παιδιών.
Ο πατήρ Γεώργιος ήρθε στην Κατούνα και έπραξε ως αρμόζει σε έναν νέο κληρικό, σε ένα μεγάλο χωριό . Αγκάλιασε όλον τον κόσμο και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αναπληρώσει το μεγάλο κενό που υπήρχε στον Άγιο Αθανάσιο.
Ήταν Κυριακή 18 /11/ 18, η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, πλημμύρισε με πιστούς για να υποδεχθούν τον νέο ιερέα που εγκαταστάθηκε στην Κατούνα από τον Μητροπολίτη Κοσμά με συλλειτουργούς πολλούς ιερείς, όπου τελέσθηκε  Θεία Αρχιερατική Λειτουργία και αναφέρθηκε στον διορισμό του νέου ιερέα παπά Γεώργιου Λαζούρα οποίος κατάγονταν από τη Νέα Αβώρανη, και υπηρετούσε μέχρι τότε στην Αγία Τριάδα Αγρινίου.
Ήρθε στην Κατούνα σε μια δύσκολη εποχή που ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου είχε μείνει χωρίς παπά για αρκετό διάστημα.
Οι κάτοικοι της Κατούνας αγκάλιασαν με αγάπη και εμπιστεύτηκαν τον νέο τους ιερέα που ξαναζωντάνεψε την ενορία του Αγίου Αθανασίου.
Ο πατήρ Γεώργιος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες αλλά όταν ξεκίνησε τις δραστηριότητες του μπήκαμε στην εποχή του Κορωνοιού, όπου απαγορεύτηκε η είσοδος στους Ναούς.
Εκεί κατέβαλε διπλάσια προσπάθεια έτσι ώστε να μην απομακρυνθούν οι πιστοί από τον Χριστό και σύντομα να επιστρέψουν στο σπίτι του, την εκκλησία.
Πάντα χαμηλών τόνων έδινε και εισέπραττε σεβασμό γι’ αυτό άλλωστε η Κατούνα τον αγάπησε τόσο.
Ξεχώριζε κατά την Θεία Λειτουργία με την πεντακάθαρη φωνή του, όπως οι συγκινητικές στιγμές των αγίων ημερών της μεγάλης εβδομάδας, στα πάθη του Χριστού και του Πάσχα, όπου μεταδώσαμε σε όλους δια μέσου του katouna News απευθείας τις λειτουργίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας μιας και γινόταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορωνοιού.
Ο σεβάσμιος Ιερέας Πατήρ Γεώργιος Λαζούρας αποχαιρετάει ξαφνικά με δάκρυα στα μάτια το ποίμνιο του, στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας την Κυριακή 12/7/2020 στην Θεία Λειτουργία
Η είδηση ξάφνιασε πολλούς συγχωριανούς-ες μας τότε.
Ο Πατήρ Γεώργιος ήταν τότε ένας (άμισθος) ιερέας, οικογενειάρχης με δυο παιδιά, η μετακίνηση του έγινε στα Όχθια στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τελευταία όπως μάθαμε ήταν ιερωμένος στο Αγγελόκαστρο παρουσιάζοντας σημαντικό ποιμαντικό έργο και τυγχάνοντας μεγάλης αποδοχής.
Η τελευταία είδηση όμως για τον πατήρ Γεώργιο μας σόκαρε όλους μας.
Δυστυχώς αγαπημένος μας ιερέας έφυγε έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Αγιο Γεώργιο Βελαώρας

Ο άτυχος ιερωμένος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε προχθές, Τρίτη, έχοντας προηγουμένως διασωληνωθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Νόσησε προ ημερών από κορωνοϊό αλλά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε δραματική επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Κλείνουμε με αυτό που έγραψε ένας νέος ο Παναγιώτης Καρέλος από το χωριό μας όταν έφυγε από την Κατούνα.
“Άξιος ο παπάς μας!! Αφήνει το στίγμα του σεμνού, ευγενούς και καλοσυνάτου ιερέως!!”

Απο σήμερα θα Ιερουργείς στο ουράνιο θυσιαστήριο… Καλή Ανάσταση π. Γεώργιε καλό παράδεισο …

Τα λόγια, οι πράξεις  και τα δάκρυα έγιναν ένα ……

Το τελευταίο αντίο στον καλό μας Ιερέα στην Αγία Τριάδα Αγρινίου αύριο στις 11 το πρωί Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία του κορωνοιού.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟ

 

Αποχαιρετιστήριο του παπα Γιώργη απο την Κατούνα 

Ο ιεροψάλτης Δημήτριος Γρίνος που στάθηκε δίπλα στον Πατήρ Γεώργιο όταν ήρθε στη Κατούνα γρέφει: