28 Νοεμβρίου 2022 6:21 μμ

ΚΑΤΟΥΝΑ: Γροθιά στο στομάχι η θλιβερή εικόνα ελπίζοντας να αφύπνισε συνειδήσεις

Δεκάδες ήταν οι αντιδράσεις με την ανάρτηση του βίντεο του συμπαθητικού, καταταλαιπωρημένου, νηστικού, άρρωστου τετράποδου στην πλατεία του χωριού μας, αφύπνισε συνειδήσεις αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη κουβέντα άνοιξε.

Είναι αυτή εικόνα που μας κάνει περήφανους ως πολίτες;

Είναι αυτή εικόνα που μας κάνει περήφανους για τους αιρετούς μας;

Για τους ανθρώπους που εκλέχθηκαν να μας εκπροσωπούν και να δίνουν λύσεις; 

Μήπως είναι αυτό το ένα και μοναδικό αδέσποτο που κυκλοφορεί στην πλατεία, στο χωριό γενικότερα;

Πέρα από το απάνθρωπο και το αποκρουστικό θέαμα που παρουσιάζει το σκελετωμένο ζώο πόσοι κίνδυνοι εγκυμονούν για την μετάδοση ασθενειών;

Πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορούν αδέσποτα με τον κίνδυνο επιθέσεων σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους;

Δυστυχώς τα αδέσποτα στην περιοχή μας είναι πια πολλά, θύματα κι αυτά της κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας γενικότερα αλλά και την περιοχή μας ακόμη πιο ειδικά, κι ακόμη πιο δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο και πιθανόν ούτε βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Είναι τα αδέσποτα θύματα της παρακμής και της εγκατάλειψης της περιοχής μας που δεν λέει να σταματήσει.

Πρόσφατα δόθηκαν χρήματα για καταφύγια, για την  περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων στους γειτονικούς Δήμους Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου, για τον δικό μας Δήμο δεν ακούστηκε τίποτα.

Υπάρχει υπεύθυνος με αρμοδιότητα; υπάρχει αντίστοιχη δομή ; υπάρχει συνεργασία για την περίθαλψη των αδέσποτων του Δήμου μας;

Ας δοθεί μια απάντηση υπεύθυνα και επώνυμα !!

Δεν μπορεί να κοιτάμε με απάθεια και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Μέσα στην οικονομική, αλλά πάνω από όλα στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε μπορούμε να επανορθώσουμε απέναντι στο μοναδικό πλάσμα  που βάζει τον άνθρωπο πάνω από τον ίδιο του το είδος, στον πιο πιστό κι αφοσιωμένο φίλο.

Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν  τα θέλουν, αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συμφωνούν σε ένα πράγμα, κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους.