29 Μαρτίου 2024 7:38 πμ
Search

ΗΠΑ: Σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο του Κατουνιώτη Γιάννη Μπέρμπεη στο Μανχάταν έφαγε και διασκέδασε η Τζιλ Μπάιντεν

«Είναι μια κομψή, γλυκύτατη και εγκάρδια κυρία» – Στο protothema.gr όλα όσα είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με τον general manager της επιχείρησης και γνωστό Έλληνα φωτογράφο Γιώργο Καλογερόπουλο

Από την Ουάσινγκτον, επίσκεψη στο Μανχάταν για ελληνικό φαγητό και διασκέδαση, για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το βράδυ του Σαββάτου το προσωπικό και τους θαμώνες του διάσημου ελληνικού εστιατορίου «Κοράλι» στην 3RD Avenue, καθώς στους χώρους του επέλεξε να περάσει ευχάριστα τις ώρες της, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο του Γιάννη Μπέρμπεη επιλέγουν πολλά γνωστά και διάσημα πρόσωπα, ανάμεσα τους η Μέριλ Στριπ και ο Κάλβιν Κλάιν, ενώ ο Γούντι Άλεν το επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

τζιλ1

Εκεί βρέθηκε και η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία όπως εξήγησε στον general manager της επιχείρησης και γνωστό Έλληνα φωτογράφο Γιώργο Καλογερόπουλο, είχε πάρει συστάσεις από την κοινή τους φίλη και σύζυγο του 55ου κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πάτερσον, Μάρι.

τζιλ2

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Έλληνας φωτογράφος, η Τζιλ Μπάιντεν ευχαριστήθηκε το ελληνικό μενού, αλλά και το περιβάλλον που θυμίζει έντονα Ελλάδα: «Το Σάββατο πήρε κάποιος τηλέφωνο στο μαγαζί και με ζήτησε. Μου εξήγησε πως έχει γίνει μια κράτηση στο όνομα κάποιου doctor και πως είναι special quest. Ήθελε να τα πούμε από κοντά, ήρθε στο μαγαζί, είδε το τραπέζι που είχαμε κρατήσει κι εκεί μου αποκάλυψε πως η special quest ήταν η Πρώτη Κυρία. Μου ζήτησε μάλιστα μέχρι να έρθει στο μαγαζί, να μην μαθευτεί η επίσκεψή της, κάτι που κάνουμε όμως έτσι κι αλλιώς. Ο κόσμος που ήταν έξω πέντε λεπτά νωρίτερα πριν έρθει η Πρώτη Κυρία, κατάλαβε πως κάποιο σημαντικό πρόσωπο θα μας επισκεφτεί, καθώς έκλεισε σχεδόν όλος ο δρόμος με security».

Τζιλ Η Τζιλ Μπάιντεν απόλαυσε την ελληνική κουζίνα του μαγαζιού, ενώ ευχαριστήθηκε και την γνωριμία της με τον Γιώργο Καλογερόπουλο, με τον οποίο όχι μόνο φωτογραφήθηκε, αλλά του αποκάλυψε πως έχουν και κοινούς φίλους: «Είναι μια κομψή, γλυκύτατη και εγκάρδια κυρία. Μιλήσαμε αρκετά, με ρώτησε για την ζωή μου, ποιος είμαι και τι κάνω. Μετά τρελάθηκα όταν μου είπε πως έχουμε μεταξύ μας μια κοινή φίλη. Της λέω πώς γίνεται αυτό και μου εξήγησε πως το μαγαζί της το πρότεινε η Μάρι Πάτερσον. Είναι λες και κάνεις έναν καινούργιο φίλο, την συμπαθείς αμέσως, δέχτηκε με χαρά και φωτογραφήθηκε μαζί μου, είναι υπέροχη. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν φιλική και άνετη με όλους μέσα στο μαγαζί. Της άρεσε το ζεστό περιβάλλον και συμμετείχε κι αυτή σε όλο αυτό. Μπορεί στο μαγαζί να ήταν 10 με 15 σεκιούριτι, αλλά σε απόσταση από εκείνη, όμως δεν σε ένοιαζε γιατί ήταν άνετη».

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος δέχτηκε και επίσημη πρόταση για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

«Ήταν και μια φίλη της στην παρέα που γνώριζε λίγα Ελληνικά, αλλά και η πρώτη κυρία έδειξε ενθουσιασμένη με την χώρα μας. Ο υπεύθυνος του γραφείου της μου έδωσε μέχρι και την κάρτα της για να πάω όποτε θέλω στον Λευκό Οίκο. Είναι βέβαιο ότι θα πάω, το προγραμματίζω για την άλλη Κυριακή» αναφέρει και καταλήγει: «Οι διάσημοι και οι πλούσιοι εδώ είναι πωρωμένοι με το ελληνικό φαγητό γι αυτό και επισκέπτονται συχνά τα μαγαζιά αυτά. Ειδικά όπου υπάρχει καλό ελληνικό φαγητό πηγαίνουν με κλειστά μάτια και το προτείνουν και σε άλλους».

https://www.protothema.gr/