7 Δεκεμβρίου 2023 5:53 πμ

Χορευτικό τμήμα το ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας: Η μονοήμερη εκδρομή στην Αλβανία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία .

Η μονοήμερη εκδρομή μας στην Αλβανία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το χορευτικό τμήμα ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ του συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 28/05/2023 στην Αλβανία με μεγάλη επιτυχία. Επισκεφτήκαμε τις πόλεις Βουλιαράτες, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολη, οπου βρίσκεται το μνημείο των ηρώων 1940 όπου και καταθέσαμε στεφάνι προς τιμή των ηρώων. Επισκεφτήκαμε το χωριό Δερβιτσάνη και τον Ιερό Ναό (ρυθμού βασιλικής), που χτίστηκε το 1870 πάνω σε αρχαιότερο ναό, και ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. 

Καθώς και τον πολύ δραστήριο σύλλογο Γυναικών όπου προμηθευτήκαμε ωραιότατα γλυκά του κουταλιού και ποτά παραγωγής τους Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο Αργυρόκαστρο και στην παλιά πόλη η οποία είναι εγγεγραμμένη (2005) στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς «ως σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης. Ξεναγηθήκαμε στο Φρούριο του Αργυροκάστρου, και μάθαμε την πλούσια ιστορία τόσο του κάστρου όσο και της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. 

Το Αργυρόκαστρο, μαζί με τους Άγιους Σαράντα, είναι ένα από τα κέντρα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και στην πόλη υπάρχει ελληνικό προξενείο. Στην πόλη βρίσκεται επίσης και η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, στην οποία υπάγεται όλη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Τελευταία στάση της εκδρομής μας οι Αγιοι Σαράντα, για φαγητό και καφέ στα παραλιακά μαγαζιά της νέας πόλης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας και το χορευτικό τμήμα “ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ ” ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και υποσχόμαστε στο μέλλον νέες τουριστικές αποδράσεις.