30 Νοεμβρίου 2023 1:31 μμ

Η Λευκάδα πιο κοντά στους Αθηναίους

Συγκεκριμένα, η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, προσφέροντας έτσι σημαντικές εξοικονομήσεις χρόνου και καυσίμων για τους οδηγούς.

Η Αμβρακία Οδός, ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα της Δυτικής Ελλάδας, προετοιμάζεται να ολοκληρωθεί, καθώς το τελευταίο τμήμα της αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Το τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα, με ιδιαίτερες τεχνικές προκλήσεις λόγω της ορεινής φύσης του, προσφέρει σημαντικές οδικές βελτιώσεις για την περιοχή, αφού η ολοκλήρωση της οδού θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στη Δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, η νέα οδός θα συνδέει απευθείας την Ακτίου με την Ιόνια Οδό, ενισχύοντας τη συνολική οδική υποδομή της περιοχής.

Με προϋπολογισμό 160,5 εκατ. ευρώ, η Αμβρακία Οδός θα διαθέτει 4 λωρίδες κυκλοφορίας και θα παρακάμπτει τις πόλεις της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία. Η πρόσφατη παράδοση της Παράκαμψης της Αμφιλοχίας ήδη έχει ανακουφίσει την πόλη από το βάρος της κυκλοφορίας, αποδεικνύοντας την αξία του έργου.

——————————————————————————————-

 

Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή καθώς θα συνδεθεί από τη μια πλευρά με την Ιόνια Οδό και από την άλλη με την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιου – Πρέβεζας, διευκολύνοντας σημαντικά την πρόσβαση σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Βόνιτσα. Σημειώνεται ότι το τμήμα Δρυμός – Βόνιτσα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι περνάει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ορεινό ανάγλυφο.

Στο σύνολό της, η Αμβρακία Οδός έχει μήκος 48,5 χλμ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα.

Μόλις παραδοθεί σε κυκλοφορία θα ξεκινάει από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού και θα καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Δείτε το video από τις τελικές εργασίες που γίνονται:

 

https://sinidisi.gr/