20 Μαρτίου 2023 11:49 πμ

Η ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ζει σε άλλες εποχές η Αθηνά Καρέλου είναι ακόμα Αντιδήμαρχος ενώ στις επιτροπές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Για γέλια και για κλάματα η ηλεκτρονική σελίδα «το site» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που εννοείται είναι υπεύθυνη για την εικόνα του και την ενημέρωση των δημοτών μας και όχι μόνο.

Σήμερα που όλα γίνονται διαμέσου διαδικτύου, σήμερα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, το site του Δήμου, το site των Δημοτών ζει σε άλλες εποχές.

Σε σημείο που αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή εδώ και χρόνια και είναι ακόμα σε ανύπαρκτες επιτροπές. Ενώ σε άλλες δεν υπάρχει κανένας.

Έχουμε αναφερθεί και κατά το παρελθόν σαν δημότες και πιστεύαμε θα υπάρχει κάποια βελτίωση γιατί είναι η έξωθεν πραγματική εικόνα του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα και όχι οι αναρτήσεις copy paste και υπογραφές για έργα που δεν έγιναν ποτέ και ούτε θα γίνουν παρά μόνο προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Δήμο σαν παράδεισο μιας παρέας και όχι των δημοτών.

Αντίθετα με άλλα site Δήμων της χώρας που είναι ο καθρέπτης της κάθε περιοχής και μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται επίσημα αλλά και να πραγματοποιούν πολλές εργασίες τους μέσα από αυτό.

Δείτε την εικόνα ενημέρωσης στις αρχικές του σελίδες του Δήμου. 

Αντιδήμαρχοι είναι ακόμα η Αθηνά Καρέλου (πρώτη γυναίκα σε ψήφους που έχει φύγει από Αντιδήμαρχος και είναι ανεξάρτητη από τον Σεπτέμβριο του 2020) και ο Νίκος Πάντας που έχει φύγει και αυτός από αντιδήμαρχος εδώ και πολύ καιρό. Στις άλλες σελίδες παρακάτω στην επιτροπή διαβούλευσης αναφέρεται ακόμα ο συγχωριανός μας Ευθύμιος Καραΐσκος που έχει φύγει από κοντά μας πάνω από 5 χρόνια, τον αναφέρει σαν εκπρόσωπο Συλλόγου Πολυτέκνων Κατούνας (τουλάχιστον αυτόν ξέρουμε σίγουρα μπορεί ναναι και κάποιος άλλος που δεν είναι κοντά μας).

Η Τζαβαλά Γεωργία λέει είναι εκπρόσωπος μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Γέφυρες του Κόσμου» που δεν υπάρχει. Η Κουτιβή Παρθενία εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κατούνας, ενώ τα παιδιά της σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια. Ο Κολύδας Βασίλειος εκπρόσωπος Αθλητικού Ομίλου Μεδεώνος που δεν είναι ενεργός.  Κουδούνας Ευάγγελος μέλος Ιππικού Ομίλου Κατούνας που δεν είναι ενεργός. Στραβοκέφαλος Χρήστος εκπρόσωπος Αθλητικού Ομίλου Μεδεώνος που δεν είναι ενεργός. Ενώ υπάρχουν πολλά ονόματα επί Δημαρχίας Σολδάτου και άλλα πολλά ονόματα που δεν έχουν καμία σχέση εδώ και χρόνια ή είναι ανύπαρκτοι σύλλογοι και φορείς.

Δείτε σε άλλες επιτροπές δεν υπάρχει κανένα όνομα ούτε στο Λιμενικό Ταμείο αν και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να τα έχει αναρτήσει.

Δεκάδες απρόσωπα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου που ελάχιστα λειτουργούν απο αυτά τις μέρες και ώρες εργασίας.

Όλα τα ενεργά λιγκ σε παραπέμπουν στο πουθενά

Πουθενά οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων και ούτε μεταδίδονται όπως σε όλους  τους Δήμους δια μεσου you tube , γιατί άραγε;

Πουθενά και οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ούτε της Οικονομικής επιτροπής.

Πουθενά τα ονόματα των προέδρων και των τοπικών συμβούλων κάθε χωριού όπως και οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις τους.

Όλα στα κρυφά; 

Λίγα πράγματα στην σελίδα του Δήμου και μόνο για την Βόνιτσα με βίντεο και μερικά έθιμα που γίνονται σ’ αυτή και τίποτε άλλο.

Πάντως εμείς ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ευτυχώς που υπάρχει και το πρόγραμμα διαύγεια https://diavgeia.gov.gr/f/dimosaktioyvonitsas  της ψηφιακής διακυβέρνησης και μπορείτε να βλέπετε μερικά πράγματα.

 

Συνεχίζουμε……