15 Ιουνίου 2024 1:48 μμ
Search

Η φωνή μιας πολύτεκνης μητέρας | Η ελπίδα νικά τις δυσκολίες

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην ορεινή Ελλάδα, συναντήσαμε την κυρία Μαρία, μια πολύτεκνη μητέρα με έξι παιδιά. Με ζεστασιά και ειλικρίνεια, μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για την καθημερινότητα, τις χαρές και τις δυσκολίες της ζωής σε μια πολυμελή οικογένεια.

Η κυρία Μαρία τόνισε με θλίψη το θέμα του δημογραφικού προβλήματος. “Νιώθουμε αβοήθητοι”, εξομολογήθηκε, “σαν να μην υπάρχει μέριμνα”. Η αδιαφορία αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αλληλεγγύη που υπάρχει στους πολίτες, οι οποίοι, όπως τόνισε, στηρίζουν ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Η καθημερινότητα της κυρίας Μαρίας είναι γεμάτη με ευθύνες και προκλήσεις. Ξυπνά νωρίς το πρωί για να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, να φροντίσει το σπίτι και να μαγειρέψει.

Το απόγευμα, ακολουθούν τα φροντιστήρια και η βοήθεια στα μαθήματα των μικρότερων παιδιών. Παρόλα αυτά, η ίδια νιώθει ευτυχισμένη και περήφανη για την οικογένειά της, έχοντας ζήσει και η ίδια σε πολύτεκνο περιβάλλον. Κοιτάζοντας τη σημερινή νεολαία, η κυρία Μαρία εκφράζει την ανησυχία της για την εξάρτηση από τα κινητά και τους υπολογιστές. “Πρέπει να διαβάζουν βιβλία!”, προτρέπει, τονίζοντας τη σημασία της μόρφωσης και της πνευματικής καλλιέργειας.

Η ιστορία της κυρίας Μαρίας αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στην Ελλάδα. Παρά τις αντιξοότητες, η αλληλεγγύη και η αγάπη για την οικογένεια αποτελούν φάρο φωτεινό, χαρίζοντας δύναμη και ελπίδα για το μέλλον.

Στις 2 Φεβρουαρίου τιμάται στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία η Ημέρα της Υπαπαντής, γνωστή και ως Ημέρα της Παρουσιάσεως του Κυρίου ή Υπαπαντή του Χριστού στο Ναό. Σύμφωνα με τη Βίβλο, η Παρουσία του Κυρίου στο Ναό συνέβη την 40ή μέρα μετά την γέννησή του.

Κατά την παράδοση, η Παρουσία αυτή ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Ιησού Χριστού στον Ναό, και η Παρθένος Μαρία τον παρουσίασε στον Πρεσβύτερο Συμεών. Σε πολλές εκκλησίες, το παραδοσιακό έθιμο περιλαμβάνει τη λειτουργία της Υπαπαντής, καθώς και την καθιερωμένη χρήση κεριών και την ευλόγηση των παιδιών.

Greek Village Life