20 Ιουλίου 2024 10:13 πμ
Search

Γιόρτασε ο Αγιος Νικόλαος Βόνιτσας τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πλήθος κόσμου, τίμησε η τοπική κοινότητα του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις.

Μια μεγάλη νεόκτιστη εκκλησία δεσπόζει στην ομώνυμη και επίσης μεγάλη πλατεία του χωριού. Όπως κάθε χρόνο στις 10 Μαΐου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Νικολάου του Νεομάρτυρα, πραγματοποιείται το θρησκευτικό πανηγύρι του χωριού. Το παραλιακό χωριό «΄Αγιος Νικόλαος»  ειναι κτισμένο απ’ ‘το 1925  προέρχεται από πρόσφυγες του Πόντου, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις πατρογονικές εστίες τους και ήρθαν στην Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922. Αρχικά οι πρόσφυγες αυτοί εγκαταστάθηκαν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όμως το 1925 μετοίκησαν στην περιοχή της Βόνιτσας και δημιούργησαν το σημερινό οικισμό. Πρόκειται για χωριό «κόμβο» γιατί βρίσκεται ανάμεσα στη Βόνιτσα, τη Λευκάδα και τη Πρέβεζα.

Χθες τελέσθηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και σήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Πλήθος συγχωριανών παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και ακολούθησαν την Ιερή εικόνα στην Λιτανεία.  Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αθανάσιος Κασόλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιτουρίδης Γιάννης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Παξινός, ο πρόεδρος του χωριού κ. Φίλιππος Κουτσογιώργος και η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα. Μαρία Μυλωνίδη.

Χρόνια πολλά στο χωριό !!!

 

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ