20 Μαρτίου 2023 11:00 πμ

Γενική απεργία: Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο (φωτο-video)

«Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, οι ανθρώπινες ζωές δεν κοστολογούνται»

Από μεγάλη συμμετοχή και παλμό χαρακτηρίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, όπου το «παρών» έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Αίτημα «να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε.

Την συγκέντρωση «άνοιξε» με χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αγρινίου-Θέρμου, Μάρθα Σαράκη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Βαγγέλης Τσούκας και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Μάκης Αραβανής.

Το «στίγμα» των φοιτητών δόθηκε από τη Νικολέτα Μίλη, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Αγρινίου. Η κεντρική ομιλία εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργο Ντουντούμη.

apergia tempi (10)

Τονίζει, εξάλλου, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

«Το έγκλημα αυτό δεν είναι κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μικρά και μεγάλα εγκλήματα, που πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού, ακόμη και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες και για το σιδηροδρομικό «δυστύχημα» στα Τέμπη. Αυτό είναι το έδαφος πάνω στο οποίο ανθούν οι ελλείψεις, οι καθυστερήσεις, τα κενά, τα «ανθρώπινα λάθη».

Συνεπώς, το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: Ή θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν οι νεκροί, για να μη μείνει το έγκλημα ατιμώρητο και πάνω απ’ όλα για να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους».

Δείτε φωτογραφίες απο τη συγκέντρωση:

saraki

tsoukas

aravanis

mili

ntountoumis

apergia tempi (1)

apergia tempi (2)

apergia tempi (3)

apergia tempi (4)

apergia tempi (5)

apergia tempi (6)

apergia tempi (7)

apergia tempi (8)

apergia tempi (9)

apergia tempi (10)

apergia tempi (11)

apergia tempi (12)

apergia tempi (13)