Στην δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας συμπληρωματική προκήρυξη της Γ’ κατηγορίας, περιόδου 20252026, όπως αυτή αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ενώσεως, κατά τη συνεδρίαση της 06/10/2025.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, οι οποίοι έχουν ως εξής:
Ίος ΟΜΙΛΟΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 7
- ΑΕ ΑΛΥΖΙΑΣ
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ
- ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ
- ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
- ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ
20s ΟΜΙΛΟΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 8
- ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957
- ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΣΑΛΑΓΗΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ
- ΑΟ ΙΝΑΧΟΣ ΒΑΛΤΟΥ
- ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 1949
- ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και στους 2 ομίλους τα 3 πρώτα σωματεία του κάθε ομίλου, θα σχηματίσουν έναν όμιλο των 6 ομάδων όπου θα αγωνιστούν σε ένα γύρο (σύνολο 5 αγώνες κάθε σωματείο) εκ των οποίων οι πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος 2 0s των 2 ομίλων, θα αγωνιστούν 3 εντός έδρας αγώνες και 2 εκτός έδρας αγώνες, ενώ τα σωματεία που θα καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλό τους καθώς και ο χειρότερος 2 0s των 2 ομίλων στην κανονική περίοδο, θα αγωνιστούν 2 εντός έδρας αγώνες και 3 εκτός έδρας αγώνες.
Ο καλύτερος 2 0s αναδεικνύεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει τους πιο πολλούς βαθμούς την κανονική περίοδο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθεί η διαφορά τερμάτων και αν και αυτή είναι ίδια, η καλύτερη επίθεση.
Στους βαθμούς του σωματείου ου 2 01) ομίλου δεν θα συμπεριληφθούν οι βαθμοί και τα τέρματα που θα συγκεντρώσει με το σωματείο που θα τερματίσει στην 8η και τελευταία θέση του ομίλου (άρθρο 20 παρ. 10 εδ. ε’ Κ.ΑΠ.)
Στον όμιλο αυτό τα σωματεία θα μεταφέρουν το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο στον όμιλό τους, δηλαδή οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο δια του 2. Εάν το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι δεκαδικός αριθμός τότε στρογγυλοποιείτε προς τα πάνω, δηλαδή στον επόμενο ακέραιο π.χ. εάν ένα σωματείο συγκεντρώσει στην κανονική περίοδο 31 βαθμούς τότε 31 : 2 = 15,5 = 16 και άρα το σωματείο θα ξεκινήσει στον νέο όμιλο των play-offs με 16 βαθμούς.
Στη βαθμολογία των σωματείων του 2 01) ομίλου της κανονικής περιόδου δεν θα συμπεριληφθούν οι βαθμοί και τα τέρματα που θα έχουν με το τελευταίο σωματείο της βαθμολογικής κατάταξης (8 0 προκειμένου όλα τα σωματεία να έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων (άρθρο 20 παρ. 10 εδ. ε’ Κ.Α.Π.).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες αυτούς τα κριτήρια είναι τα εξής:
- Η καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο στον όμιλό τους.
- Συνολική διαφορά τερμάτων στους αγώνες play-offs.
- Η καλύτερη επίθεση στους αγώνες play-offs.
- Οι περισσότεροι βαθμοί στον όμιλο την κανονική περίοδο, ενώ για τα σωματεία του β’ ομίλου δεν θα συμπεριληφθούν οι βαθμοί με την τελευταία ομάδα του ομίλου.