19 Απριλίου 2024 6:05 πμ
Search

Επιστολή στον υπουργό ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά για το Φράγμα Αχυρών έστειλαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αετού

Εξαγγέλθηκε το 1996 και λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατασκευής. Φτάσαμε αισίως στο 2022 και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για το Φράγμα Αχυρών στην περιοχή του Ξηρομέρου.

Η ιστορία του πολύπαθου έργου σε γενικές γραμμές είναι γνωστή. Τα έργα ανά τακτά διαστήματα «πάγωναν» καθώς σταματούσαν οι χρηματοδοτήσεις και κατά συνέπεια οι εργολαβίες.

Πλέον η λεκάνη του φράγματος είναι έτοιμη κατά 95% αλλά σε εκκρεμότητα διάφορα συνοδά έργα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ασαφές.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος και οι κάτοικοι του Αετού πήραν την πρωτοβουλία να απευθυνθούν  στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

Ζητούν ενημέρωση για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να «δοθεί πνοή στις αγροτικές καλλιέργειες σ’ ένα κάμπο 25.000 στρεμμάτων και να διευρυνθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας τόσο στο ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο».

Η επιστολή των Ξηρομεριτών έχει ουσία. «Την ίδια στιγμή που η FAO  προειδοποιεί για επερχόμενη επισιτιστική κρίση και ελλείψεις τροφίμων στην  Ελλάδα , οι παραγωγοί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τρόφιμα και να τα διοχετεύσουν στην αγορά», σημειώνουν.

Εύλογα όσα λένε οι κάτοικοι ενός νομού σε πολλές περιοχές του οποίου δεν υπάρχουν υποδομές για άρδευση χωραφιών δίπλα σε λίμνες και ποτάμια…

Η επιστολή σε Γεωργαντά. 

 

https://www.agrinionews.gr/