17 Μαΐου 2022 2:46 μμ

Ένα Πασχαλινό οδοιπορικό στην Κατούνα του 2022

Μετα από δυο χρόνια σιωπής και απομόνωσης λογω πανδημίας covid 19 ο κόσμος ξεχύθηκε στα χωριά του, έτσι και η Κατούνα πλημύρισε από κόσμο, άνοιξαν πάλι πολλά κλειστά σπίτια.

Μετά την πολιτική και ιδεολογική κρίση, ήρθε οικονομική κρίση, ήρθε η υγειονομική, η κοινωνική, στην συνέχεια η ενεργειακή και συνεχίζουμε πάλι με οικονομική με τους λογαριασμούς να γονατίζουν κάθε νοικοκυριό,  παρόλα αυτά όμως πολλοί ήταν αυτοί που ξεχύθηκαν στα χωριά τους αφήνοντας τους λογαριασμούς να τρέχουν και τους βρήκαν στην επιστροφή. Κάθε Πάσχα που περνάει χάνεται και η ζωή δεν ξαναγυρίζει πίσω.

Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα άλλωστε αυτά δεν λύνουν και όλα τα προβλήματα, πολλές φορές τα αυξάνουν κιόλας.  Μην ξεχνάμε αυτά σταύρωσαν το Χριστό.

Υπάρχουν μεγαλύτερες αξίες από το χρήμα και τις ζήσαμε τις άγιες μέρες που πέρασαν στα χωριά μας. Όλοι φορτωμένοι στο πορτμπαγκάζ με τα προβλήματα τους, διάλεξαν το χωριό τους, την κάθε Κατούνα να ξεφύγουν λίγο, να ξανανοίξουν τα χορταριασμένα σπίτια τους και να τα ασβεστώσουν όπως παλιά ακολουθώντας τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Ζήσαμε την σταύρωση, τον επιτάφιο και την βραδιά της Ανάστασης, την ημέρα της Λαμπρής  στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Η μυρωδιά της Άνοιξης σε συνδυασμό με την εβδομάδα των Παθών έφερε την Ανάσταση για λίγες μέρες.

Δειτε το φωτογραφικό οδοιπορικό τις μέρες του Πάσχα στην Κατούνα αφιερωμένο σε όσους από σας δεν καταφέρατε να τις ζήσετε.