21 Σεπτεμβρίου 2023 9:27 μμ

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα θα γίνουν σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα θα γίνουν σήμερα  Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 5 μμ στα γραφεία της ΟΠΣΥΞ Πατησίων 5 Στοά Τρικούπη Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

«Εκλογές στο σύλλογο Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα 11 Δεκεμβρίου 2021 , ημέρα Σάββατο και ώρα 5 μμ στα γραφεία της ΟΠΣΥΞ Πατησίων 5  Στοά Τρικούπη Αθήνα!!!!

Ο σύλλογος Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα είναι δημιούργημα των πολιτιστικών συλλόγων του Ξηρομέρου και αναγκαιότητα για συνέχιση του πολιτισμού στα χωριά μας..

Ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με το περιβάλλον του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι συνεχιστές της ιστορικής μνήμης και ανάδειξης της προσφοράς των βελονιδοδασών του Ξηρομέρου και του τόπου του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 το πολιτιστικό κίνημα προσπέρασε τα εμπόδια του συνδέσμου Ξηρομεριτών και δημιούργησε την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου και από την αρχή της δημιουργία της στάθηκε και στους απόδημους και στους μόνιμους κατοίκους και στο δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και στο περιβάλλον μπροστάρης για τον πολιτισμό και για την προστασία του περιβάλλοντος».