15 Ιουνίου 2024 1:29 μμ
Search

Έγκριση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής Δήμου Πρέβεζας

Με έμφαση στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής

Την έγκριση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας για το 2024 το οποίο καταρτίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, αναδεικνύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της και προβάλλει τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά της μνημεία.

Στόχος είναι η ανάδειξη του οικοτουρισμού, του θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού δεδομένου ότι η Πρέβεζα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους.

Η Ναυμαχία του Ακτίου και η Αρχαία Νικόπολη στο κομμάτι της ιστορίας, η σαρδέλα και η γαρίδα Αμβρακικού στη γαστρονομία, το Βήμα του Απόστολου Παύλου, οι τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου στην εκκλησία του Σωτήρος στον Παντοκράτορα και η Μονή Αβάσσου ως θρησκευτικά «σημεία αναφοράς» και βέβαια οι εξαιρετικές παραλίες με την εύκολη προσβασιμότητα και ο Αμβρακικός δημιουργούν ένα πολύ ελκυστικό σκηνικό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού το οποίο ο Δήμος Πρέβεζας σχεδιάζει να αναδείξει με συντονισμένες ενέργειες.

(Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας)

https://www.kolivas.de/