16 Απριλίου 2024 8:40 μμ
Search

Αγρίνιο: πιο χάλια από ποτέ το μνημείο των «120»

Οι απερίγραπτες εικόνες με τα εξίσου απερίγραπτα “γραπτά” που βλέπετε είναι από το μνημείο των “120” στο Αγρίνιο, πίσω από την Αγία Τριάδα…

Ένα μίγμα βλακείας μαζί με έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικότητας έχουν αυτό το αποτέλεσμα, ας μην μασάμε τα λόγια μας πλέον.

Δεν πρόκειται καν για τα περίφημα tags, τις δήθεν καλλιτεχνικές υπογραφές που αφήνουν νεαρά άτομα κι ομάδες παντού, δεν είναι καν κάποιο από τα δήθεν πολιτικά συνθήματα που παπαγαλίζουν τα παιδιά, ξεπατικώνοντας συμπεριφορές από «χώρους». Είναι υβριστικοί διάλογοι παιδιών που δεν σέβονται το μνημείο όπως δεν σέβονται τίποτε.

Κι αν δεν είναι υποχρεωμένα να ξέρουν ότι ο χώρος είναι αφιερωμένος σε νεκρούς, η ευθύνη βαραίνει εμάς τους μεγαλύτερους, τους γονείς και τους δασκάλους τους. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν θα έγραφαν αυτά τα απαυγάσματα ατόφιας καθυστέρησης αν μάθαιναν κάπου ότι δεν γράφουμε τους δημόσιους χώρους. Αλλά πού να το μάθουν;

Μας ξεπερνάει η πνευματική ένδεια στην οποία ζουν τα συγκεκριμένα παιδιά (μας) και δεν ξέρουμε ποια μπορεί να είναι η σωτηρία τους.
Όμως, για την προστασία των μνημείων και των σπιτιών όλων, κάτι πρέπει να γίνει μπας και καταλάβαιναν κάτι αυτά τα παιδιά έστω μηχανιστικά, έστω μέσω της αποτροπής.

Κι όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει και, όχι, δεν είναι να βάφουμε τους τοίχους συχνότερα!

η συντακτική απογοητευμένη μονάδα agrinioppress

https://www.agriniopress.gr/