28 Νοεμβρίου 2022 4:44 μμ

Αγρίνιο: Μήνυμα ενάντια στην παιδική κακοποίηση στη σημαντική εκδήλωση της «Riverview Project» (Photos)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα, η Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. διοργάνωσε σχετική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ», υπό την αιγίδα του Δήου Αγρινίου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στο Αγρίνιο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ζητήματα κακοποίησης παιδιών απασχολούν έντονα όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την παγκόσμια κοινότητα και στοχεύει μέσα από επιστημονικές τοποθετήσεις να ενημερωθεί το κοινό πάνω σε ένα θέμα που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εισηγήσεις τους:

1. Ντζιμάνη Γεωργία, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια MSc

«Παιδική κακοποίηση: παράγοντες κινδύνου, συνέπειες, αντιμετώπιση»

2. Κουρέτση Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός MSc

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του σχολείου στην εκτίμηση του κινδύνου που διατρέχει το παιδί – θύμα»

3. Μάκη Κωστούλα, Κοινωνική Ψυχολόγος PhD

«Ζητήματα σχετικά με την παιδική κακοποίηση»

4. Δαλιάνη Θεοδώρα, Δικηγόρος LL.M

«Νομοθετικό πλαίσιο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού»

Ντζιμάνη Γεωργία, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Χριστίνα Σταρακά, σε ανάρτησή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»

Οταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραφε αυτούς τους στίχους πριν από περίπου 40 χρόνια, δεν θα περίμενε ότι η Ελλάδα του μέλλοντος θα κατακλυζόταν από συνεχείς σοκαριστικές ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. Δεν θα περίμενε να χρειάζεται εν έτει 2022 να λέμε τα αυτονόητα και να καταδικάζουμε καθημερινά αποτρόπαιες ειδήσεις και καταγγελίες.

Χθες, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια αρκετά σοβαρή εκδήλωση της Riverview Project που πραγματοποίηθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο Αγρίνιο.

Στην πόλη μας, που δυστυχώς συνδέεται με περιστατικά κακοποίησης παιδιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν αρκεί απλά η ευαισθητοποίηση. Απαιτείται κινητοποίηση από όλους μας αλλά και δράσεις με την πρωτοβουλία της Πολιτείας και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και με ειδική μέριμνα για όσα παιδιά ανήκουν σε ευάλωτες και κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες.

Οφείλουμε όλοι μαζί, ως ενεργοί πολίτες, να δημιουργήσουμε μια τεράστια ασπίδα προστασίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Τα παιδιά είναι άλλωστε ο ίδιος μας ο καθρέφτης και η ανατροφή τους αποτελεί το μέτρο του πολιτισμού που έχουμε ως κοινωνία.

https://www.agriniotimes.gr/