30 Νοεμβρίου 2023 1:48 μμ

15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: Ο Κώστας Σταμούλης έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού (φωτο-video)

Με ρεκόρ αγώνα- Δεύτερος ο αδερφός του Νίκος

Από μεγάλη συμμετοχή και άρτια διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ο 15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης», με τον αγώνα των 21,1 χλμ της Κυριακής να «κλέβει» την παράσταση.

Πλήθος αθλητών συμμετείχαν, τόσο από την περιοχή του Αγρινίου όσο και από άλλες περιοχές. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ τον συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τον Π.Α.Σ. Ιωνικός 80, τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικό, τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 στην Δογρή από τον Δήμαρχο Αγρινίου, με τις καιρικές συνθήκες να αποτελούν «σύμμαχο» των αθλητών που έτρεξαν στον αγώνα.

mixalis kousis

Μισή ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκκίνησε ο παιδικός αγώνας δρόμου, όπου μικροί και μεγάλοι έτρεξαν και διασκέδασαν στο κέντρο της πόλης.

kousis (4)

Πρώτος, με ρεκόρ αγώνα, τερμάτισε ο αθλητής του ΓΑΣ Κωνσταντίνος Σταμούλης, με χρόνο 1:08:14. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ) με 1:13:00 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κυρίτσης (ΓΑΣ) με 1:13:07.

Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισος) με 1:23:49, δεύτερη η Βηθλέεμ Σαπίου (Αθηνόδωρος ο Αιγιευς) με 1:29:30 και τρίτη η Μαρία Καλέντζη ( Πανελλήνιος) με 1:33:10.

Το Σάββατο, στη διαδρομή των 5χλμ, νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Ματσούκας (Πανελλήνιος ΓΣ), δεύτερος ο Σωτήρης Τσώνης(ΓΑΣ) και τρίτος ο Ιωάννης Τζαμάνης (ΠΝΟΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ).

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή:

«Ο 15ος Ημιμαραθώνιος χάρισε συγκινητικές στιγμές και μεγάλες αθλητικές επιδόσεις. Οι Αγρινιώτες κάθε χρόνο τιμούμε τον κορυφαίο Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση. Φέτος, εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα, κάναμε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα παρουσία της οικογένειας Κούση. Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος, τα αθλητικά σωματεία της πόλης για την άριστη συνεργασία, την Τροχαία Αγρινίου, τους εθελοντές και την Ακτίνα του Δήμου Αγρινίου, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών για την προσφορά τους αλλά και τους υποστηρικτές του Αγώνα».

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τις απονομές:

Δείτε φωτογραφίες:

kousis imimarathonios (6)

kousis imimarathonios (1)

kousis imimarathonios (5)

kousis imimarathonios (4)

kousis imimarathonios (3)

kousis imimarathonios (2)

kousis (1)

kousis (2)

kousis (3)

kousis (4)

kousis (5)

kousis (6)

kousis (1)

kousis (2)

kousis (3)

kousis (4)

kousis (5)

kousis (6)

kousis (7)

 

kousis (9)

kousis (10)

 

 

kousis (13)