
Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΤΜΑΡ και ΣΑΠΟΥΝΤΙΕΣ
Άρχιζε η σαρακοστή στο χωριό και η νηστεία για πολλούς είχε ήδη ξεκινήσει. Αυτό θα σήμαινε ότι στο σπίτι η διατροφή θα προσαρμόζονταν σε φαγητά
Home » ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ
Άρχιζε η σαρακοστή στο χωριό και η νηστεία για πολλούς είχε ήδη ξεκινήσει. Αυτό θα σήμαινε ότι στο σπίτι η διατροφή θα προσαρμόζονταν σε φαγητά
Ένα Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό, σ΄έναν αυθεντικό τόπο ζωής όπως τα χωριά της Ευρυτανίας, είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Βρεθήκαμε στο Λημέρι Ευρυτανίας, καλεσμένοι του83χρονου παππού Ανδρέα
Ένα ακόμη έθιμο -που τηρούσαμε στα παιδικά μας χρόνια- ήταν και ο Μάρτη, που κρεμάγαμε στο λαιμό. Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στα
Μια μελωδική περιοδεία στην περιοχή του Ινάχου και του Μενιδίου πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, παίζοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και
Στην εποχή που ζούμε, με τις περισσότερες ανέσεις, επιλογές και δυνατότητες να περνάμε τις γιορτές, ειδικά της Χριστιανοσύνης και τις Πρωτοχρονιάς, σε διάφορα μέρη της
Το έθιμο της “τσιγαρίδας” αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία σήμερα 26/12/2022 στις Φυτείες Ξηρομέρου, που διοργάνωσε ο σύλλογος Φυτειωτών «Ακαρνανικό Φως» σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ
Η “τσιγαρίδα” είναι κομμάτια χοιρινού κρέατος με αρκετό λίπος. Τα παλιότερα χρόνια το λίπος το συγκέντρωναν σε δοχεία και το χρησιμοποιούσαν αντί για λάδι στα
Από τις αρχές του Δεκέμβρη ο παπά-Ταξιάρχης, ο αείμνηστος παππάς του χωριού μας, μάζευε τις γυναίκες κι εμάς τα μικρά μετά το μεσημεριανό και πριν αρχίσει
Τα χωριάτικα σπιτικά προϊόντα που παράγει η Ελληνική ύπαιθρος μπορεί να παράγονται με κούραση και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Στη
Παροιμίες ν’ αρχινίσει… Γράφει ο Θοδωρής Γεωργάκης Παγκόσμια οι παροιμίες αποτελούν μερικές απ’ τις γλαφυρότερες διατυπώσεις της θυμοσοφίας μια κοινωνίας. Για τον τόπο μας είναι
Με τον ερχομό του Σεπτέμβρη, του «Τρυγητή», όπως αναφέρεται αυτός ο μήνας στη λαϊκή μας παράδοση, ξεκινά η διαδικασία του τρύγου των οινοστάφυλων. Θέρος –τρύγος–